Δημοσιεύσεις

Τα καλικαντζαράκια εν δράσει

  Το πνεύμα των Χριστουγέννων επισκέφτηκε το σχολείο μας!!! Το εργαστήρι του Αη Βασίλη γέμισε με χαρούμενα παιδιά, που έφτιαξαν με τα χεράκια τους χριστουγεννιάτικα στολίδια. Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, δίκαια είχε το όνομα «ο πιο τραγανός κουραμπιές». Τα ξωτικά στο «Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη», φρόντισαν τα γράμματα με τις ευχές των μαθητών να φτάσουν στηνΠερισσότερα »

Καλή σχολική χρονιά!!

Περισσότερα »

Επίσκεψη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΚΑΠΝΙΚ Χανίων

1ο  ΔΗΜ.  ΣΟΥΔΑΣ    με    ΚΑΠΝΙΚ   ΧΑΝΙΩΝ “Κάνουμε   κάτι    μαζί” Οι  μαθητές  των βαθμίδων  Μέση  και  Ανωτέρα  του Ειδικού  Δημ. Σχολείου  ΚΑΠΝΙΚ  Χανίων,  πραγματοποίησαν  επίσκεψη  συνεργασίας  με τα τμήματα  Δ1  ΚΑΙ  Δ2  του σχολείου  μας. Γνωριστήκαμε, συνεργαστήκαμε, κόψαμε,  κολλήσαμε, αλληλεπιδράσαμε  και   αλληλλοαποδεχτήκαμε  ο  ένας τον άλλο,  δημιουργήσαμε  και  χαρήκαμε μια καλλιτεχνική  εργασία. Με  ένα  λόγο : Περισσότερα »

Εκδρομή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στη Θεσσαλονίκη

Την 13η- 14η- 15η Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 3ήμερη πολιτιστική/ εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Επισκεφτήκαμε τον Λευκό Πύργο, τον ιερό ναό και τις κατακόμβες του Αγίου Δημητρίου, τον Πύργο του Ο.Τ.Ε και τα Λαδάδικα. Στη συνέχεια πήγαμε στο κέντρο τεχνολογίας Noesis, στη Βεργίνα, στους καταρράχτες της Έδεσσας και στα Λουτρά Πόζαρ.Περισσότερα »

Το ταξίδι μιας ζωής

Περισσότερα »

Ημέρα ποίησης

Ή 21η Μαρτίου ήταν επίσης μέρα αφιερωμένη στην ποίηση. Οι μαθητές της Ε΄ τάξης και η δασκάλα των Αγγλικών μάς θύμισαν ένα πολύ όμορφο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη.Περισσότερα »

H Γ΄ τάξη αποχαιρέτησε τον Μάρτη

Σύμφωνα με το έθιμο, τα τριτάκια μας, αποχαιρετώντας τον Μάρτη,  άφησαν τα μαρτάκια τους στα κλαδιά των δέντρων για να τα πάρουν τα χελιδόνια και να φτιάξουν τις φωλιές τους!Περισσότερα »

21 Μαρτίου Ημέρα κατά του Ρατσισμού

  Η κάθε τάξη είχε ετοιμάσει κάτι για να μας παρουσίασει. Τα πρωτάκια μας έφτιαξαν ένα πανό κι έγραψαν ένα ποίημα. Η Δ΄ταξη έγραψε ένα σχηματοποίημα και μας τραγούδησε. Επίσης, η B', η Γ΄ , η Ε΄ και η Στ ΄ τάξεις μάς τραγούδησαν και διάβασαν σχετικά κείμενα.Περισσότερα »

Η Γ΄ τάξη πρόσφερε τη σοδειά της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 Περισσότερα »

Η αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας

Η μέρα μας ξεκίνησε με ένα παιχνίδι ερωτήσεων όπου συμμετείχε όλο το σχολείο… Βραβεύτηκε η νικήτρια ομάδα… Η Γ΄ τάξη μας παρουσίασε παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς: το γαϊτανάκι και τη σκούπα… Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας έφτιαξε το γαϊτανάκι.                                                                                          Ευχαριστούμε πολύ τον dj Ανδρέα  που έπαιξε μουσική για τους μαθητές του σχολείου μας καιΠερισσότερα »

Η εντυπωσιακή παρουσία του σχολείου μας στο χανιώτικο καρναβάλι

Περισσότερα »

Επίσκεψη Γ΄και Δ΄τάξης στην Κνωσό

Περισσότερα »

Ένα δώρο ζωής

Μια χριστουγεννιάτικη ραδιοφωνική εκπομπή που έκαναν τα παιδιά του Β1 και μεταδόθηκε την Πέμπτη 12:00-13:00 από τους 100,6 fm, τη συχνότητα της ΕΡΑ για τα Χανιά. Στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας η κυρία Μαρία Αρχοντάκη μας έγραψε μία σύγχρονη ιστορία για το δώρο που τελικά διάλεξε η μικρή Ιοκάστη τον Δεκέμβρη του 2015.Περισσότερα »

185 ευχές σ΄ ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στολίσαμε το δέντρο μας με καρδιές, που συμβολίζουν την αγάπη και αστέρια για τις προσδοκίες μας για τα Χριστούγεννα του 2015. .    Γράψαμε από πίσω ο καθένας την ευχή του.   Φεύγοντας για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές θα πάρουμε μια ευχή που θα την έχει γράψει ένας άλλος μαθητης του σχολείου μας. Ευχόμαστε σ'  όλους από καρδιάς ΥΓΕΙΑΠερισσότερα »

Τα κουτιά του Αη Βασίλη

Συμμετέχουμε στη δράση του ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ του δήμου Χανίων "Το κουτί του Αη Βασίλη" – Η Τέχνη στην Αλληλεγγύη – Η Αλληλεγγύη στην Τέχνη Συγκέντρωση τροφίμων σε συνδυασμό με διαγωνισμό καλλιτεχνικής συσκευασίας. Η συγκέντρωση τροφίμων αφορά τους ωφελούμενους του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι και ΚΗΦΗ". Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες του σχολείου μας.Περισσότερα »

Η Γ΄ τάξη πάει λαχανόκηπο!!!

Φέτος αποφασίσαμε να γίνουμε μικροί καλλιεργητές και να συμμετέχουμε στις δράσεις του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χανίων που στόχο έχουν τη βοήθεια άπορων οικογενειών. Στην πρώτη μας επίσκεψη γνωρίσαμε τους υπεύθυνους, είδαμε το χώρο που θα καλλιεργήσουμε και συζητήσαμε για τις αρμοδιότητές μας.   Δεύτερη επίσκεψη: Οι μικροί καλλιεργητές εν δράσει!                                                Περισσότερα »

3-12-2015 Ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

 Η δασκάλα του Τμήματος Ένταξης μαζί με τους γυμναστές του σχολείου μας πραγματοποίησαν δραστηριότητες αφιερωμένες στην ημέρα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Προβολή βίντεο- Συζήτηση με τους μαθητές   Παιχνίδια στην αυλή του σχολείου (καθιστό βόλεϊ και γκόλμπολ)    Περισσότερα »

Το σχολείο μας άλλαξε!

 Περισσότερα »

Η Β΄ τάξη καλοσωρίζει το φθινόπωρο

Βρέχει πώς βρέχει γινόμαστε παπιά,  τα φύλλα πέφτουν στη γη ξανά! Ήρθε το φθινόπωρο παιδιά!Περισσότερα »

Μάθημα στον μαυροπίνακα

Το Β2 τμήμα έκανε το μάθημά του στον μαυροπίνακα του σχολείου…Μια όμορφη εικόνα που θυμίζει κάτι από τα παλιά…Περισσότερα »

Older Entries »